من طبیعی هستم

زیبایی طبیعی بدست آوریم

من طبیعی هستم

زیبایی طبیعی بدست آوریم

حقایق تغذیه ای شاخه های بامبو

جوانه های بامبو که به جوانه های بامبو نیز معروف هستند از ضروریات آشپزی در غذاها و سوپ های مختلف ، در غذاهای جنوب شرقی آسیا و در مناطق کمی از هند هستند.


در انواع تازه ، تخمیر شده و کنسرو شده ، شاخه های بامبو به دلیل مشخصات تغذیه ای بسیار چشمگیر آن در سال های اخیر بسیار محبوب شده اند. این شاخه ها با بافت ترد از گونه های مختلف بامبو از جمله Bambusa vulgaris ، Phyllostachys edulis ، Bambusa oldhamil و غیره از خاک جمع آوری می شوند.


شاخه های خام بامبو مملو از نوعی سم طبیعی به نام گلیکوزیدهای سیانوژنیک هستند. این سموم در طول فرایند پخت ، معمولاً با جوشاندن چند بار شاخه های بامبو در مقادیر زیاد آب برای چندین بار از بین می روند.


شاخه های بامبو که در سراسر ژاپن ، چین ، تایوان رشد می کنند در تابستان برداشت می شوند. در کشور ما ، این شاخه های خوشمزه از انواع اصلی در ایالت هایی مانند آسام ، آروناچال پرادش ، ناگالند ، مانیپور ، جارخند ، اودیشا و کارناتاکا هستند.


در بسیاری از متون طب سنتی قدیم ، شاخه های بامبو به دلیل خواص درمانی بیشمار به عنوان "چوب فقیر" ، "گیاه با هزار صورت" ، "طلای سبز" توصیف می شوند. کاربردهای دارویی شاخه های بامبو برای اولین بار در کتابهای چینی به تاریخ 618-907 بعد از میلاد مسیح ثبت شد و در ژاپن به عنوان "پادشاه سبزیجات جنگلی" شناخته می شود.


مشخصات تغذیه ای:

شاخه های بامبو نیروگاهی از پروتئین ، کربوهیدرات ، فیبر و مواد معدنی هستند. این شاخه ها دارای چربی و قند بسیار کمی هستند و این یک میان وعده ایده آل برای بیماران دیابتی است. وجود فیبر در مقادیر زیاد که به عنوان مواد مغذی شناخته می شود به مقابله با مشکلات روده کمک می کند.


چندین مطالعه اخیر نشان داده است که مقادیر زیادی آنتی اکسیدان ، با ترکیبات فنولی در این شاخه ها ، به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند و خواص ضد سرطانی ، آنتی بیوتیکی و ضد ویروسی از خود نشان می دهد. این ساقه ها را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید تا از مزایای ویتامین A ، ویتامین E ، ویتامین B6 ، تیامین ، ریبوفلاوین ، کلسیم ، منیزیم ، پتاسیم ، فسفر ، مس ، روی ، منگنز و سایر مواد معدنی حیاتی استفاده کنید.


دیگه چی؟ می توان از شاخه های بامبو بدون احساس گناه استفاده کرد زیرا تعداد کالری در هر 100 گرم از 20 کالری تجاوز نمی کند. تعداد کربوهیدراتها نیز ناچیز است ، زیرا در هر وعده 100 گرم فقط 3 تا 4 گرم است. این ساقه ها برای بیماران قلبی مناسب هستند ، زیرا حاوی چربی های اشباع نشده هستند که در مبارزه با کلسترول بد کمک می کند.


مراقبت های قلبی:

متخصصان قلب توصیه می کنند که روزانه شاخه های بامبو بخورید زیرا قلب را از بیماری های مختلف قلبی محافظت می کند. این شاخه ها سرشار از فیتواسترول ها و مواد مغذی گیاهی هستند و به صورت آب پز و تخمیر شده به پاکسازی عروق مسدود شده و کلسترول بد یا LDL کمک می کنند. همچنین بخوانید: 5 ماده غذایی فوق العاده برای حفظ کلسترول خوب


تقویت سیستم ایمنی بدن:

این شاخه ها به عنوان انبار ویتامین ها و مواد معدنی ، به تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند. اینها را در زمان شروع بارندگی های موسمی و زمستان بخورید تا از عفونت های ویروسی و باکتریایی دوری کنید. اجزای سالم همچنین به عملکرد تیز مغز کمک کرده و از خطر بیماری های عصبی جلوگیری می کند.


ضد زهر:

در هند ، شیره استخراج شده از این شاخه ها در برابر مسمومیت به ویژه در مورد مار ، عقرب و نیش سایر موجودات سمی کار می کند. آیورودا پیشنهاد می کند که آب آن را بنوشید و به صورت موضعی برای دفع سم استفاده کنید.


باعث انقباضات رحمی می شود:

شاخه های بامبو می توانند انقباضات رحمی را تحریک کرده و به زایمان طبیعی کمک کنند. طب سنتی چینی به زنان باردار در آخرین مرحله بارداری توصیه می کند که برای تسهیل زایمان طبیعی ، غذاهای بامبو را به مقدار کم استفاده کنند. همچنین بخوانید: برنج بامبو را به خانه بیاورید ، اسرار پنهان سلامت را کشف کنید


به عنوان محرک عمل می کند:

طیف گسترده ای از ویتامین ها و سایر ترکیبات موجود در این شاخه ها باعث تقویت ریه ها و بهبود عملکرد آنها می شود. برای دفع خلط از ریه ها ، شاخه های بامبو شسته شده را برای چند دقیقه در آب داغ بجوشانید. آن را خنک کرده و با عسل مخلوط کنید. آن را دوبار بنوشید زیرا به عنوان یک خلط آور طبیعی عمل می کند. این جوشانده همچنین به تسکین مشکلات تنفسی و سایر بیماری های تنفسی کمک می کند.


حقایق تغذیه ای شاخه های بامبو و استفاده از آنها به عنوان غذاهای سنتی مهم شمال شرقی هند


شاخه های بامبو به دلیل داشتن پروتئین ، کربوهیدرات ، ویتامین ها ، فیبرها و مواد معدنی و چربی بسیار کم یکی از غذاهای مفید برای سلامتی محسوب می شوند. اگرچه شاخه های بامبو فواید زیادی برای سلامتی دارند ، اما مصرف آنها بیشتر به کشورهای جنوب شرقی آسیا و شرق آسیا محدود می شود. مقبولیت شاخه های بامبو به عنوان محصول محبوب سبزیجات به دلیل بوی تند زیاد و طعم اسیدی تلخ آنها بسیار کمتر است. استفاده از بامبو به عنوان غذا در هند عمدتا به قسمت شمال شرقی کشور محدود می شود ، جایی که آنها بخشی ضروری از چندین غذای سنتی سنتی هستند. جوامع مختلف قومی بامبو تازه یا تخمیر شده را به عنوان یکی از پرطرفدارترین اقلام غذایی سنتی در نظر می گیرند. برخی از غذاهای سنتی مهم بامبو عبارتند از: ushoi ، soibum ، rep ، mesu ، eup ، ekhung ، hirring و غیره. جوانه های بامبو قبل از مصرف باید به درستی پردازش شوند زیرا شاخه های تازه برداشت شده دارای محتوای بالایی از گلیکوزیدهای سیانوژنیک سمی هستند که ممکن است مشکلات سلامتی جدی ایجاد کند. چشم انداز صنعت ساقه بامبو در شمال شرقی هند به دلیل منابع ژنتیکی غنی از بامبو بسیار روشن است. با این حال ، تخریب زیستگاه و استفاده گسترده از بامبو برای غذا ، صنایع دستی و ساخت و ساز منجر به کاهش شدید منابع طبیعی بامبو شده است. این بررسی بر ارزش غذایی بالا و مزایای سلامتی جوانه بامبو و استفاده از آنها به عنوان غذاهای سنتی مهم در شمال شرقی هند تأکید می کند. پتانسیل بازار بامبو در منطقه و استفاده از روشهای ریزازدیادی گیاهان آزمایشگاهی به عنوان ابزارهای م effectiveثر برای حفاظت از بامبو نیز در این مقاله مورد تأکید قرار گرفته است.


1. معرفی

بامبوهای متعلق به خانواده Poaceae به عنوان یکی از متنوع ترین علف های درختان جنگلی چند منظوره در نظر گرفته می شوند. اگرچه توزیع بامبوها در سراسر جهان با بیش از 1250 گونه وجود دارد ، اما حضور آنها عمدتا در جنوب شرقی آسیا یافت می شود.


 آنها بیش از 1500 مورد استفاده دارند و به عنوان یکی از مهمترین گیاهان از نظر اقتصادی در جهان محسوب می شوند. کاربرد بامبوها بسیار متنوع است زیرا در کاغذ ، صنایع دستی ، ساخت خانه و ساخت مبلمان ، لوله های آب ، ظروف ذخیره سازی و سایر وسایل مهم خانگی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. مردم کشورهای مختلف به دلیل خواص چند منظوره بامبوها آنها را با نام های مختلف خطاب می کنند. چینی ها بامبو را "دوستان مردم" ، ویتنامی ها را "برادر من" و هندی ها را "طلای سبز" می نامند. بامبوها علاوه بر کاربردهای متعدد خود ، کاربرد مهم دیگری در استفاده از جوانه های جوان خود به عنوان اقلام غذایی محبوب دارند. وجود مقدار زیادی پروتئین ، اسیدهای آمینه ، مواد معدنی ، فیبر ، کربوهیدرات و چربی کم باعث می شود که بامبو یکی از اقلام غذایی غنی از مواد مغذی مورد استقبال گسترده قرار گیرد. همچنین وجود فیتواسترول ها در شاخه های جوان احساس جوانی ، انرژی ورزشی و طول عمر را برای مصرف کنندگان عادی فراهم می کند. شاخه های بامبو در کشورهای آسیایی محبوب هستند و جزء اصلی غذاهای سنتی آنها را تشکیل می دهند.


مردم شمال شرقی هند با ویژگی های مغولی خود دارای فرهنگ غنی از بامبو هستند و گیاهان بخشی جدایی ناپذیر از چندین سنت و باورهای مذهبی متنوع بسیاری از اقوام ساکن در مناطق تپه ای و جلگه ای هستند. مصرف شاخه های بامبو به عنوان غذا در هند عمدتا به ایالت های شمال شرقی محدود می شود که در زمان برداشت محصول به صورت تازه یا در فصل های خارج از فصل خشک ، تخمیر شده یا ترشی می شوند [6]. شاخه های بامبو اجزای اصلی بسیاری از غذاهای سنتی محبوب هستند. بررسی حاضر ارزش های مغذی و مزایای سلامتی شاخه های بامبو و ضرورت روش های پردازش مناسب برای تولید محصولات بامبو قابل مصرف غیر سمی را بررسی می کند. استفاده از ساقه های بامبو به عنوان غذاهای سنتی شمال شرقی هند و پتانسیل و چشم انداز صنعت ساقه بامبو در منطقه همراه با اهمیت حفاظت موثر بامبو از طریق تکثیر ریز نیز برجسته شده است.


2. ترکیب مغذی شاخه های بامبو

از شاخه های بامبو به دلیل دارا بودن پروتئین ، اسیدهای آمینه ، کربوهیدرات ها ، بسیاری از مواد معدنی مهم و ویتامین ها ، می توان به عنوان غذای مهم بهداشتی استفاده کرد.


 شاخه های تازه بامبو دارای مقدار مناسبی از تیامین ، نیاسین ، ویتامین A ، ویتامین B6 و ویتامین E هستند. همچنین رژیم های غذایی مبتنی بر ساقه بامبو منبع غنی از فیبرهای غذایی و فیتواسترول ها و محتوای کلسترول کمتری هستند که آنها را به یکی از محبوب ترین غذاهای طبیعی طبیعی تبدیل می کند. جدول 1 مقایسه مقادیر مغذی جوانه بامبوهای خوراکی را با برخی از سبزیجات مورد مصرف در نقاط مختلف جهان نشان می دهد. ترکیبات مغذی شاخه های گونه های مختلف بامبو خوراکی توسط چندین کارگر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.


 محتویات مغذی برخی از گونه های بامبو خوراکی مهم در جدول 2 آمده است. شاخه های بامبو به طور کلی شامل تیروزین ، آرژنین هیستیدین و لوسین به عنوان اسیدهای آمینه هستند. وجود تیروزین متابولیسم بیوشیمیایی بدن ما را تسهیل می کند زیرا این ماده اصلی تشکیل دهنده آدرنال است که پیش ساز آدرنالین است و برای فعالیتهای متابولیک بدن ضروری است. همچنین نقش مهمی در عملکرد غده تیروئید و هیپوفیز دارد که در تولید و تنظیم هورمون ها در بدن انسان نقش دارند. وجود فیبر بالا و فیتواسترول در ساقه بامبو سطح چربی و کلسترول خون را کاهش می دهد و آنها را به یکی از غذاهای سالم در بین بیماران مبتلا به اختلالات مربوط به سبک زندگی تبدیل می کند. فیبر غذایی دارای فواید متعددی برای سلامتی است زیرا فشار خون ، فشار خون بالا و چاقی را کنترل می کند و همچنین بدن ما را در برابر بیماری های کرونری و عوامل سرطان زا محافظت می کند.


 نظرسنجی انجام شده توسط کالیتا و دوتا [21] نشان داد که برخی قبایل قومی شمال شرقی هند از شاخه های بامبو برای کنترل فشار خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی استفاده می کردند. فیبرهای غذایی بالا و چربی کم موجود در ساقه بامبو به کاهش ضخیم شدن شریان ها در حفظ فشار خون کمک می کند. پارک و جان مطالعه ای را انجام دادند تا نشان دهند رژیم غذایی حاوی شاخه های بامبو بر میزان سرمی کلسترول تام و لیپوپروتئین با چگالی پایین اثر کاهنده دارد. افزایش دفعات دفع و حجم مدفوع نشان دهنده نقش آن در کاهش کلسترول و پیشگیری از دیابت در افرادی است که رژیم های بامبو دارند. مواردی از استفاده از شاخه های بامبو توسط قبایل Karbi Anglong هند برای کنترل مراحل اولیه سرطان وجود دارد.


خاصیت ضد سرطانی شاخه های بامبو را می توان به وجود لیگنان و فیتواسترول نسبت داد. تولید مواد سرطان زا ، رشد سلول های سرطانی ، تهاجم سلولی و متاستاز توسط فیتوسترول مهار می شود [23]. مصرف منظم شاخه های بامبو مشکلات مربوط به سلامت باروری را در زنان کاهش می دهد. شاخه های بامبو توسط قبایل محلی متعلق به بودو ، تادائو ، موسانگ و تیوا برای درمان قاعدگی نامنظم ، خونریزی شدید پس از زایمان ، مشکلات ناباروری ، کاهش درد زایمان و همچنین برای ایجاد بلوغ در زنان جوان استفاده می شود. اگرچه از نظر علمی اثبات نشده است که برخی قبایل معتقدند شاخه بامبو باعث سقط جنین در زنان باردار می شود. اغلب به آنها توصیه می شود که در سه ماهه اول بارداری از ساقه بامبو استفاده نکنند.


لینک کوتاه: yun.ir/xso27a

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد